Tijdelijke werken-bij websites: Dè flexibele oplossing

Het belang van het neerzetten van een sterk werkgeversmerk is inmiddels wel geland bij veel MKB'ers en ondernemers. Vanuit de markt kregen wij steeds vaker de hulpvraag hoe dit dan (schaalbaar) te doen. De problematiek die speelt is bijvoorbeeld dat men maar een aantal vacatures per jaar heeft (kosten-baten), men een landingspagina voor een specifieke doelgroep wil of dat men via een interim-klus een specifieke functie moet verwerven. De wens en feedback was continu een gangbare en schaalbare oplossing. Ons antwoord daarop is de “tijdelijke” werken- bij website.

Tijdelijke werken-bij website

Waar moet een werken-bij website aan voldoen?

Een goede werken-bij website bestaat uit een drietal onderdelen. Ten eerste is er voor jou als werkgever (of freelance recruiter) de mogelijkheid om je werkgeversmerk te presenteren. Jij vertelt hier waarom het zo aantrekkelijk is om voor het desbetreffende bedrijf te werken. Ten tweede is er ruimte voor de openstaande vacatures door middel van vacature pagina’s. Dit zijn aantrekkelijke landingspagina’s voor jouw vacatures. Als je jouw vacature ergens communiceert dan is dit de pagina waarop men terecht komt als men klikt op een link. 

Hier wordt jouw vacature dus visueel aantrekkelijk weergegeven. Dat kan met mooie afbeeldingen, een pakkende vacaturetekst, testimonials van collega’s of wellicht een vacature video. De vacature pagina is zo ingericht dat de kans op een sollicitatie maximaal is. Je wilt hier toch geen sollicitaties mislopen omdat de vacature pagina er niet mooi uit ziet? Als een kandidaat solliciteert dan dienen zijn gegevens veilig afgevangen te worden. Daarom, als derde onderdeel: een ATS. Vanuit dit systeem manage je jouw kandidaten. De drie onderdelen samen gevat:

  • Minstens één pagina om je werkgeversmerk neer te zetten
  • Vacature pagina(’s) voor je vacature(s)
  • ATS om sollicitaties op te vangen

Waarom tijdelijk?

Wat wij zien is dat recruitment behoeftes voor veel werkgevers en recruiters een tijdelijke en vluchtige aard hebben. Het aanschaffen van een werken-bij website is echter vaak een kostbare onderneming. En het resultaat is vaak een statische, niet-flexibele website die lastig meebeweegt met de veranderende wervingsbehoeften. In veel gevallen schaft men een dure werken-bij website aan terwijl men niet zo heel veel vacatures heeft op jaarbasis. Men is overtuigd van employer branding, maar door gebrek aan kennis ontbreekt het vaak aan een structurele uitvoering hiervan. Bijvoorbeeld middels communicatie via social media. Wat dan overblijft is een dure investering waar weinig gebruik van gemaakt wordt. Dan is het toch veel verstandiger om te starten met een tijdelijke werken-bij website? Het resultaat is zeker net zo goed en de investering blijft laag. Van daaruit kun je het employer branding gedeelte uitbreiden. Merk je dat je daar niet aan toe komt. Dan kun je desgewenst direct stoppen met je tijdelijke werken-bij website. Kom je wel aan employer branding toe en ben je enthousiast over je werken-bij website. Dan maak je van je ‘tijdelijke’ werken-bij website toch gewoon een permanente!

Enkel betalen per maand; zonder opstartkosten

Een groot voordeel van een tijdelijke werken-bij website is dat je enkel betaald per maand. Je kunt live zonder opstartkosten voor het opbouwen van de website. Zo maakt het dus niet uit of je de tijdelijke werken-bij website nu twee, drie of zes maanden gebruikt. De gebruikelijke dure opstartkosten voor het bouwen van een werken-bij website hoeven niet afgeschreven te worden.

Binnen één dag live voor jobmarketing campagnes

Voor het invullen van een vacature is vaak snelheid geboden. Je besluit je doelgroep te gaan bereiken middels een jobmarketing campagne (goede keus!) om verkeer naar je vacature te sturen. Maar hier loop je tegen het volgende aan: de vacature landingspagina die je normaal gesproken gebruikt ziet er niet uit! Geen beleving. Geen afbeeldingen of video. Geen goede doorvertaling van je werkgeversmerk. Niet geoptimaliseerd voor klikken op de ‘sollicitatie’ knop. Of niet heel erg vriendelijk voor mobiel.

Vacature landingspagina

Echt totaal niet de pagina waarvan je wilt dat kandidaten die voor het eerst kennis maken met jouw bedrijf op terecht komen. Wat doe je dan? Juist! Je neemt een vacature landingspagina die wèl aantrekkelijk is voor je kandidaten! Met een aantrekkelijke vacature landingspagina genereer je tot wel 400% meer kandidaten ten opzichte van een gemiddelde vacature landingspagina zonder beleving. En het mooie is: zo’n aantrekkelijke vacature landingspagina maakt onderdeel uit van onze tijdelijke werken-bij websites. En deze zetten we voor jou live binnen één dag. Is je recruitment marketing campagne na twee maanden klaar? Dan halen we de werken-bij website offline voor jou. Je betaalt alleen voor de maanden waarop je de werken-bij website gebruikt. Heb je een paar maanden later weer een vacature? Geef ons een seintje en we zetten we je werken-bij website gewoon weer live met één druk op de knop!

Eenvoudig koppelen met elk ATS

Achter onze tijdelijke werken-bij websites hebben we ons eigen ATS genaamd M50 hangen. Dit basis ATS bevat de belangrijkste functionaliteiten waaraan een ATS dient te voldoen, zoals het eenvoudig aanmaken van vacatures en kandidaten management. Maar heb je al een eigen ATS waarin je de kandidaten af wilt vangen? Geen probleem. Dan sturen we kandidaten vanuit onze tijdelijke werken-bij website door de sollicitatie flow van jouw ATS.

Ideaal voor freelance recruiters

Omdat je als freelance recruiter soms ook eigen projecten wilt voeren waarbij je tijdelijke ‘tools’ nodig hebt, is een tijdelijke werken-bij website echt een oplossing. Dus komt er een verzoek bij jou terecht om één of meerdere vacatures in te vullen? En wil je snel live voor je klant? En ze toch een aantrekkelijke omgeving bieden waarin het werkgeversmerk goed tot z’n recht komt? Denk dan eens aan een tijdelijke werken-bij website.

Meer weten?

Bel ons op 0623135655 of mail naar contact@jobsupporters.nl 

Of vul onderstaand contactformulier in: 

Cases

Meuleman Investments

Meuleman Investments

Keukenbouwersplus

Keukenbouwersplus

Stolker Glas

Stolker Glas

HVO Querido

HVO Querido

Jobsupporters

Verbeter je aantrekkelijkheid als werkgever. Bereik je relevante kandidaten.
Disclaimer - Privacybeleid

Adres

Jobsupporters B.V.
Vliesweg 18
5453 RX Langenboom

Volg ons

© Copyright 2022 Jobsupporters